Learn English Easily through Articles

0
346

If you want to master all the four skill of English language then it is important that you have to practice every day. If you don’t practice every day then you may tend to forget the grammatical rules over a period of time and it would be very difficult for you to express yourself either in speaking or writing. I included a small exercise with answers here so that you would benefit by practicing it.

 

Complete the following sentences with A, AN or THE:

1. John wanted _____ new bike for Christmas.
a) a
b) an
c) the

2. Sunil  tasted _____ birthday cake his mother had made last year.
a) a
b) an
c) the

3. The children of class 5 have _____ new teacher called Mr. Brown.
a) a
b) an
c) the

All citizens must obey _____ rules & regulations.
a) a
b) an
c) the

5. Grandfather turned on _____TV to watch _____ news.
a) a/a
b) a/the
c) the/the

6. Jim is in Boston studying for _____ MBA.
a) a
b) an
c) the
7. My teacher read _____ interesting article from the newspaper.
a) a
b) an
c) the
8. There was _____ huge crowd of people outside the theatre.
a) a
b) an
c) the
9. Varun talked for _____ hour about his office project.
a) a
b) an
c) the
10._____ European expert was invited to speak to the students.
a) a
b) an
c) th

11.The Mississippi river is in _____ United States of America.
a) No article
b) an
c) the




12. It would help us in improving ourselves if you give _____ honest opinion.
a) a
b) an
c) the

I am into online tutoring as well. If you want to improve your communication skills I can teach you online. I teach all the four skills of the language i.e. Listening, Speaking, Reading and Writing.

———-Answers———-

1. (a)   2. (c)   3. (a)   4. (c)   5. (c)   6. (b)   7. (b)   8. (a)   9. (b)   10. (a)   11. (c)   12. (b)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here